7, 8 & 9 januari 2025 | Evenementenhal Hardenberg

De Tuin van de Toekomst in de ogen van Awood

Recent spraken we met commercieel directeur van Awood, Wim Achterweust, over de rol van het bedrijf in de toekomst van tuinontwerp en bouwprojecten. Awood is gespecialiseerd in de handel van hout, bamboe en houtcomposieten, met een sterke focus op kwaliteit. Het bedrijf biedt een zorgvuldig geselecteerd assortiment van A-merken, en werkt nauw samen met bouw- en tuinprofessionals om de hoogste standaarden te waarborgen. Met jarenlange ervaring in de productie en montage van hout- en bamboeplanken en een uitgebreid machinepark, kan Awood unieke profielen schaven die perfect passen bij diverse projecten, zoals terrassen, gevels, wanden, plafonds en daken.


Welke rol speelt Awood in de Tuin van de Toekomst?
In de tuin van de toekomst staat duurzaamheid centraal, zowel in de levensduur van de producten als de oorsprong van de producten. Materialen die van origine niet geschikt om buiten in het Nederlandse klimaat toe te passen worden door middel van een modificatie proces geschikt gemaakt. Hierdoor kunnen snel groeiende materialen die weinig van het klimaat vragen, zoals bamboe, geschikt vervangers worden van tropische hardhoutsoorten. Moso Bamboo X-treme kan bijvoorbeeld zowel als gevel, schutting of terras dienen.


Awood’ s rol in verduurzaming
Awood streeft ernaar een belangrijke speler te zijn in de verduurzaming van tuin- en bouwprojecten. Het bedrijf biedt een unieke combinatie van bouwmaterialen die zowel milieuvriendelijker zijn als een langere levensduur hebben dan de gangbare industriestandaard. Deze inzet voor duurzaamheid wordt ondersteund door hun innovatieve benadering en hoogwaardige productaanbod.


Innovatieve oplossingen
Een opvallend voorbeeld van Awood’s innovatieve aanpak is de combinatie van Moso Bamboo X-treme met het Grad-montagesysteem. Deze krachtige combinatie zorgt ervoor dat het sterke bamboe eenvoudig kan worden gemonteerd op het Grad-railsysteem door middel van een klikmechanisme. Dit resulteert in een langdurige en robuuste oplossing voor schuttingen en terrassen, met voordelen zoals eenvoudige montage, optimale afwatering en ventilatie, en een lange garantietermijn.
Met hun voortdurende focus op duurzaamheid en kwaliteit blijft Awood een toonaangevende speler in de tuin- en bouwsector, en speelt het een cruciale rol in het creëren van milieuvriendelijke en duurzame buitenruimtes.

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Scroll naar top